Спорт

Ђоковић: Издижем се изнад националистичке жабокречине, Срби и Хрвати су исто

sp-novak_620x0

Загреб – Први тенисер света Новак Ђоковић поновио је данас своју чувену реченицу од пре неколико година да су Срби и Хрвати једно и да нема разлике између ова два народа.

„И овога пута бих се издигао изнад националистичких жабокречина, како сте рекли. За неког у иностранству јако је тешко да разликује наш народ, границе, ко смо, шта смо. Зато нисам ни замерио, нити сам покушавао да објасним јер И сам знам колико ми труда треба да објасним одакле долазим и где је тај брдовити Балкан „, рекао је Ђоковић у интервјуу хрватском „Јутарњем листу“.

Новака је 2007. после једног турнира којег је добио у Канади, у Монтреалу, званични спикер назвао „Хрватом“, на шта је он одговорио да „нема везе што сте ме назвали Хрватом, … Срби и Хрвати – то је исто“.

Први тенисер света је поновио да му је хрватски тенисер Марин Чилић одличан пријатељ и ван терена, као и да му је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Хрватске Никола Пилић као други отац.

„Марин је сјајан момак, с којим се јако дуго познајем. За њега слободно могу рећи да ми је и пријатељ, а кад год можемо, проводимо време заједно на турнирима. Помажемо један другоме, тренирамо заједно, што нас чини блискијим. Желим му сву срећу у каријери и да се ускоро боримо у финалима Гранд сламова“, поручио је Ђоковић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *