Спорт

Дино Бађо у Бањалуци: Фудбал је све више бизнис

033788

У Бањалуци је данас боравио прослављени италијански фудбалер Дино Бађо.

Некадашња звијезда Јувентуса, Парме, Интера и Лација, заштитно је лице амбасаде Италије у БиХ, а по завршетку фудбалске каријере упловио је у свијет бизниса. Међутим, догађања у „најважнијој споредној ствари на свијету“ и даље пажљиво прати.

Дино Бађо иза себе има сјајну каријеру. За селекцију Италије током 90-их година одиграо је 60 утакмица, али није успио да освоји европско или свјетско првенство. Више успјеха имао је као играч великих италијанских клубова. Највише времена провео је у Парми, а једини клуб изван Италије чије је боје бранио био је енглески Блекбурн.

„Најсрећнији тренутак у каријери био ми је 1988. године када сам потписао први професионални уговор са Торином. Освојио сам са клубовима много трофеја и признања, али најљепше тренутке сам дефинитивно провео са репрезентацијом,“ рекао је Бађо.

Некадашњи фудбалски ас биће уз репрезентацију Италије на Свјетском првенству сљедеће године. У разговору за РТРС каже да га је одушевила репрезентација БиХ током квалификације, а питали смо га и ко су му омиљени фудбалери из БиХ и Србије.

„Пратио сам у задње вријеме игре Пјанића из Роме и могу рећи да је веома добар фудбалер. Када мислимо о играчима из Србије то су онда моји велики пријатељи Дејан Станковић и Синиша Михајловић,“ каже Бађо.

Када је о фудбалу генерално ријеч, Бађо сматра да овај спорт све више постаје бизнис и да је у њему превише новца.

„Разлика између фудбалера средњег квалитета и оних врхунских данас је превелика у погледу новца. У моје вријеме нисмо имали толику разлику. Када имате преплаћене играче у тиму, одмах имате и незадовољне,а то зна да уништи тимски дух,“ оцијенио је Бађо.

Према његовим ријечима, БиХ је погодна за инвестициона улагања у што се увјерио након што је посјетио неколико градова, те има жељу да на овим просторима покрене бизнис.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *