Вијести, Спорт

Црвена звезда врши двоструки притисак: да Караџић буде смењен или да распише изборе у ФСС

УПРАВНИ ОДБОР ЦРВЕНО-БЕЛИХ ГА ПОДСЕТИО И ДА ЈЕ ОБЕЋАО ДА ЋЕ СЕ ПОВУЋИ ДО КРАЈА 2013.

  • ТЕРЗИЋ: Повод није недосуђени пенал за Војводину против Партизана у прошлом колу Суперлиге. Исто бисмо тражили и да је Звезда близу освајања титуле. Црвена звезда, као највећи клуб у Србији и шире, има одговорност докле год ова структура ФСС не може да одговори задацима. Оптимиста сам да ће Караџић бити смењен

        УПРАВНИ одбор Црвене звезде данас је поново покренуо иницијативу за смену председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислава Караџића незадовољан стањем у том спорту и позвао га да распише изборе.

        „Црвена звезда је годинама упозоравала, али није се завршило како је то желела. Касниле су утакмице, скупљали су се потписи за смену Караџића, после чега је он у августу 2013. рекао да ће се повући у децембру, што на крају није учинио. Целокупни српски фудбал талац је једног човека“, рекао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић на конференцији за медије на стадиону „Рајко Митић“.

        Он је додао да повод за састанак УО није недосуђени пенал за Војводину против Партизана у прошлом колу Суперлиге, као и да би исто то урадили и да се његов клуб налази близу освајања титуле.

        „Црвена звезда као највећи клуб у Србији и шире има одговорност докле год ова структура ФСС не може да одговори задацима. Оптимиста сам да ће Караџић бити смењен“, рекао је Терзић.

        Како је истакао, црвено-бели ће упутити захтев ФС Београда и свим осталим регионалним савезима да изврше притисак да Караџић распише изборе.

         „Караџић је рекао да у било којем тренутку могу да се распишу избори у ФСС и шаљемо му честитку да то и спроведе“, навео је Терзић и поручио да његов клуб тренутно нема кандидата за Караџићевог наследника, јер жели да се консултује са осталим клубовима националне Суперлиге.

        Он је подсетио да је Црвена звезда 2013. године у акцији смењивања Караџића имала подршку већине клубова Суперлиге.

        „То се најбоље видело када се бирао председник Заједнице суперлигаша и то у два наврата“, нагласио је Терзић.

        Према његовим речима, присутно је и незадовољство делегирањем судија, поручивши да је то Караџићев „зачарани круг“.

        „Наравно да смо незадовољни радом Ђорђа Гајдобранског, који делегира судије по Караџићевом диктату. Караџић манипулише свим и свачим, као што је рекао да је обезбедио Црвеној звезди лиценцу за такмичење у Суперлиги, што није тачно. Звезда је платила сваку обавезу до динара“, рекао је генерални директор црвено-белих и најавио да нема амбиције да наследи Караџића и да се врати у фотељу првог човека ФСС.

        Терзић је додао да ће са руководством Партизана наћи идеју како би српски фудбал кренуо „у бољем смеру“.

Звездан Терзић и Томислав Караџић

Звездан Терзић и Томислав Караџић

Члан УО Божидар Церовић рекао је да Црвена звезда планира да смену Караџића „истера до краја“, јер, како је навео, жели да у нову сезону српски фудбал уђе „освежен“.

„Ближи се крај сезоне, стање се годинама не мења и по статуту ФСС клубови Суперлиге могу да захтевају расписивање избора. Верујем да ће Караџић то учинити“, закључио је Церовић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *