Спорт

Браво, одбојкаши! Бронза за Србију!

odbojka

Наши одбојкаши, „плава чета“, поново нам је донела медаљу! Овог пута бронзану, јубиларну 10. са европских првенстава.

У мечу за трећу позицију на Европском првенству у Данској и Пољској, на фудбалском стадиону „Паркен“ у Копенхагену, момци Игора Колаковића експресно су се опоравили од губитка титуле из 2011. године и пораза у полуфиналу од олимпијског шампиона Русије.

Дан касније, у недељу, млади, нови, полетни „орлови“ надиграли су комшије, Бугаре и освојили осму медаљу за Србију на последњих десет турнира:

Србија – Бугарска 3:0 (25:22, 32:30, 28:26)!

Било би неправедно не поменути да су наши момци имали гласну подршку данских и пољских навијача и у суботу у полуфиналу и у недељу у мечу за бронзу. Хвала на томе!

Наши одбојкаши пре две године у Аустрији и Чешкој освојили су друго злато, после оног из 2001. године када су такође у Чешкој први пут постали прваци Европе, тада под именом Југославија. Овог пута, додатно подмлађен Колаковићев састав, стигао је до седме бронзе (Југославија 1975, Француска 1979, Атина 1995, Аустрија 1999, Италија/Србија и Црна Гора 2005, Русија 2007).

Једино сребро освојили смо 1997. у Холандији.

По броју медаља са европских првенстава, само су Русија (21) и Италија (12) успешније од нас!

Још једном, браво!

Освајачи медаље: Никола Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић, Владо Петковић, Драган Станковић, Филип Вујић, Никола Јововић, Милош Никић, Милан Рашић, Александар Атанасијевић, Саша Старовић, Марко Подрашчанин, Никола Росић и Срећно Лисинац.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *