Спорт

Новак одбранио титулу у Абу Дабију!

Абу Даби – Новак Ђоковић одбранио титулу у Абу Дабију после велике борбе са Николасом Алмагром – 2:1. Иако је реч о егзибицији, било је врхунских потеза.Новак Ђоковић завршава 2012. годину са трофејом!

Одбранио је титулу на турниру у Абу Дабију, после одличног меча са Николасом Алмагром – 2:1 (6:7, 6:3, 6:4).

Добра игра обојице, с обзиром на то да је ово увод у напорну сезону. Николас Алмагро је пре само неколико дана са породицом прослављао Божић, када му је, изненада, стигао позив за егзибициони турнир у Абу Дабију. Дакле, са празничне трпезе право на терен.

Први сет одлучен је у тај-брејку, након што ниједан играч није одузео сервис противнику. Мада је Новак имао две брејк шансе при вођству од 3:2. У тај-брејку, Ђоковић је боље почео, али је потом пао и Алмагро је искористио шансу.

Направио је Новак брејк одмах на старту другог сета, али му је Алмагро већ у наредном узвратио. Међутим, поново је Новак направио кључни брејк на наредни сервис Шпанца и до краја није испуштао предност.

Било је простора и за шалу, ипак је реч о егзибиционом турниру. Тако су током другог сета обојица затражили челинџ, па су се смејали заједно са судијом Паскалом Маријом. Потом је Новак „изгрдио“ линијског судију, јер је требало гласније да узвикне: „аут“.

Велики број шанси за брејк у одлучујућем сету. Али, ниједног брејка. Све до његовог финиша. Најпре је Алмагро имао шансу да одузме сервис Ђоковићу, али се Србин извукао. Ред је затим дошао на Новака, који је у трећем сету имао укупно седам брејк лопти, од тога шест при вођству 3:2.

Новак је, при вођству од 5:4, дошао до две меч лопте. Искористио је прву и победио.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *