Путовања

Српска пожељна туристичка дестинација

031986

Република Српска све је пожељнија туристичка дестинација, а то доказују и статистички подаци.

У првих шест мјесеци у односу на исти период протекле године број посјета већи је за 4,9 одсто, а број ноћења повећан је за 4,2 одсто.

Требиње биљежи рекордну посјету туриста, а у хотелима је готово немогуће наћи слободно мјесто. Од уласка Хрватске у Европску унију чини се да ће и Српска профитирати, макар и индиректно, због увођења виза за руске, турске и украјинске туристе , који се са хрватских усмјеравају на сусједна одредишта. Ипак, за добар резултат најзаслужније је учествовање на сајмовима, те максимална промоција Дучићевог града.

“Имамо 30% више ноћења за првих шест мјесеци ове године у односу на лани”, истакла је Тања Булајић, директорка Туристичке организације Требиње

На крајњем југу међу туристима су најбројнији они у пролазу, те организоване групе које долазе са приморја.

Вишеград свакодневно посјети око 2. 000 туриста, а овогодишња сезона је ,кажу туристички радници, премашила сва очекивања.

„Скоро дупло више гостију имамо него у истом периоду прошле године“, рекао је Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград.

Директорка ТОРС-а, Нада Јовановић нагласила је да имају организоване доласке преко Мокре Горе, ћиром који вози до Вишеграда

„Андрићград је постао препознатљива дестинација са свим што пружа и сами град је више од каменог града“, рекла је Јовановићева.

У протеклих 20 година и у Бањи Врућици биљеже рекордан број ноћења.

„Туриста би било и више, међутим најчешће се суочавамо с објективним проблемима, попут путне инфраструктуре, недостатка адекватног авио саобраћаја, недостатка аутопутева што умногоме отежава долазак страних гостију“, истакао је Александар Радошевић из Бање Врућице.

Они који желе да побјегну од градске вреве и високих температура Јахорина је сигурно прави избор. Од ове године омогућена је љетња вожња шестосједом.

Менаџерка Олимпијског центра Јахорина Зорица Стојановић истакла је да по први пут на Јахорини гости могу да уживају у панорамском разгледању планине.

Они које воле излетничко – планински туризам Зеленгора својим природним љепотама, засигурно мами.

Уколико још нисте одлучили гдје да проведете годишњи одмор, Српска нуди много тога занимљивог, а уједно ћете кроз одмор упознати своју земљу, пробати врхунска вина, те уживати у традиционалним специјалитетима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *