Православље

Владика Хризостом позвао на духовну обнову

Ustolicenje

БИЈЕЉИНА – Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом рекао је у бесједи након устоличења да ће са свештенством и вјерницима учинити све да буде сачувано, унапријеђено и надограђено све оно што је у Републици Српској свето, честито и Богу приступачно.

„Тамо гдје су изобиље и благодати Божије, ту су и велика искушења. Не опуштајмо се, већ бдимо и молимо се, одупримо се молитвом и православним духом свим искушењима која долазе“, апеловао је владика Хризостом.

Он је позвао све вјернике да иду путем духовне обнове, да буду више Божији него своји, а Црква ће им на том путу помоћи у изналажењу рјешења за све изазове и искушења.

„Нећемо, нити смијемо запостављати прошлост нашега народа, него ћемо из ње црпити снагу за садашњост и за будућност. Нећемо улазити у туђи посао, али ћемо будно пазити, пратити и водити рачуна о томе шта се то нуди и даје нашем народу, јер данас нам се све и свашта нуди будзашто и даје забадава“, упозорио је епископ Хризостом.

Он је најавио да ће управљати Епархијом с љубављу, мудро и праведно и да ће служити Богу, народу и роду своме.

„Црква је у дугој историји прогањана, гоњена, распињана и на стуб срама издизана. И данас је опет у страдањима од оних који дишу непријатељски према свему што је свето и божанско“, рекао је Хризостом.

Он је подсјетио да Црква нису појединци нити свештенство, већ сав народ крштен и да, ако страда један члан Цркве, страда и пати цијела Црква његова.

„Не бојте се, кренимо напријед у нове духовне подвиге и побједе, с повјерењем у цркву своју светосавску“, поручио је епископ Хризостом у првом обраћању народу након устоличења.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *