Православље

СПЦ: Патријарх није критиковао државно руководство Србије

031527

Кабинет патријарха српског Иринеја демантовао је вечерас информацију објављену у неким медијима да је патријарх Иринеј у разговору с патријархом московским и све Русије Кирилом критиковао државно руководство Србије

„Његова светост патријарх српски господин Иринеј, који се са свештеном пратњом налази у мирној (канонској) посјети Његовој Светости патријарху московском и све Русије господину Кирилу и Руској православној цркви, крајње непријатно је изненађен лажном информацијом коју су данас објавили неки медији у Србији да је у разговору са својим домаћином изрекао критике и оптужбе на рачун државног руководства Србије“, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да ова дезинформација није само злонамјерна, антицрквена, већ одаје намјеру њених састављача да поремети традиционално братске односе и повјерење између српског и руског народа.

„Једна од централних тема, свакако, била је везана за проблем Косова и Метохије. Притом је патријарх српски Иринеј замолио свог домаћина да подржи став Српске православне цркве о очувању Косова и Метохије у саставу Србије. Све друго представља конструкцију одређених политичких, медијских, а можда и парацрквених кругова, који из својих интереса не бирају средства да пошто-пото испровоцирају сукоб Цркве и државе Србије“, тврди се у саопштењу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *