Православље

СПЦ: Одмах забранити абортус!

Patrijarh-Irinej
Београд – Сабор Српске православне цркве (СПЦ) саопштио је данас да је подржао иницијативу лекара верника да држава забрани абортус, осим у случајевима када се он врши из медицинских разлога!

Због чедоморства је становништво Србије сваке године мање за један град средње величине, што сведочи о дубоком моралном паду, о тешкој кризи породице и о недостатку праве вере у Бога код многих, премда се већина људи у нашем народу изјашњавају као верници и јесу верници макар у елементарном смислу те речи, наводи се у саопштењу са завршеног заседања Сабора СПЦ.

Сабор је апеловао на савест родитеља, васпитача, државних чиновника и свих који могу да утичу на стање у друштву да “учине све што могу да међу нама, упркос материјалној оскудици, слављење живота као највећег Божјег дара постане алтернатива несвесном култу смрти који је узео маха у савременој западној цивилизацији”.

Сабор је препоручио епархијама да оснивају фондове за подршку породицама са више деце, да превентивно, пастирски и терапеутски, спречавају пошаст неморала, наркоманије, порнографије и свих других патогених појава које из корена угрожавају биће, душу и будућност српског народа и свих хришћанских народа.

Сабор оцењује да су хришћански народи изложени пагубном утицају секуларизма, потрошачког менталитета, хедонизма, индивидуализма, псеудорелигиозности без појма о личном Богу, лажног хришћанства без Христа као Богочовека и без цркве као богочовечанске заједнице, као и разних идеологија бесмисла и безнађа.

Сабор, са своје стране, позива све на живот и деловање кроз веру, наду и љубав, јер – Бог је љубав, наводи се у саопштењу Сабора.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *