Вијести, Православље

РПЦ: Русија ће зауставити амерички пројекат, као што је зауставила Наполеона и Хитлера

„АМЕРИЧКИ ПРОЈЕКАТ СЕ ИЗДУВАО И НЕМА ВИШЕ НИ ПАРОЛУ ЗА КОЈИМ БИ ИШЛЕ ЧАК И ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ”

         ПРОТОЈЕРЕЈ Всеволод Чапљин, шеф одељења Светог Синода РПЦ за односе цркве и друштва, оценио је да се доминација САД у свету ближи крају и да би управо Русија могла да је прекине.

         „Није случајно што смо ми, често по цену сопствених живота, по цену веома озбиљног физичког слабљења државе, заустављали све глобалне пројекте који нису били у складу с нашом савешћу, с нашим виђењем историје и, рекао бих, са Божијом правдом.

         То је био Наполеонов пројекат, то је био и Хитлеров пројекат. Зауставићемо и амерички пројекат!” — изјавио је свештеник на интернет-конференцији коју су организовале татарстанске електронске новине „Бизнес Online”.

         По његовом мишљењу, тај пројекат се „издувао, изгледа да нема енергије, нема паролу за којом би могло да крене становништво чак и западних земаља”.

         „То значи да ми, људи код којих се појавио потпуно супротан смисао живота у целом низу области — од привреде до културе, данас поново имамо шансу да, као 1941. године, зауставимо нашим идејним оружјем надируће идејне „тенковске колоне” оних који сматрају да су себи већ потчинили цео свет” — рекао је представник РПЦ.

РПЦ: Русија ће зауставити амерички пројекат, као што је зауставила Наполеона и Хитлера

РПЦ: Русија ће зауставити амерички пројекат, као што је зауставила Наполеона и Хитлера

Чепљин се сложио са концепцијом Русије као Трећег Рима и истакао да је „Русија центар, можда једини центар у свету који има више основа да буде такав центар него било која европска престоница и Сједињене Државе”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *