Вијести, Православље

Путин и Медведев заједно на васкршњем богослужењу у Храму Христа Спаситеља

У ЦЕНТРАЛНОЈ ЦРКВИ РПЦ ОКУПИЛО СЕ ВИШЕ ОД 7.000 ВЕРНИКА, А СТОТИНЕ СА СВЕЋАМА ОКО ЊЕ

  • Патријарх Московски и целе Руси Кирил у васкршњој посланици рекао и ово: Када подвиг постаје садржај живота цлог народа, када се у тежњи ка вишем сједињују срца милиона спремних да штите своју Отаџбину и да бране високе идеале и вредности – тада се догађају ствари које су истински чудесне, а понекад и необјашњиве. Такав народ стиче огромну духовну снагу коју нису у стању да надјачају никакве несреће и непријатељи

         ВАСКРШЊЕМ богослужењу у московском Храму Христа Спаситеља присуствује више од 7.000 верника.

         Више стотина верника са упаљеним свећама и кандилима стоји око централног храма Руске православне цркве. Сви чекају варкршњу литију.

         У центру Храма је икона Васкрсења Христовог  усред белих и црвених цветова.

         Богослужењу, које предводи руски патријарх Кирил, присуствују и шеф државе Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев са супругом Светланом.

         Пре почетка литије, Кирил је пришао Путину и Медведеву и благословио их. Потом су једни другима честитали празник, а патријарх је председнику и премијеру поклонио кутије са васкршњима јајима.

         Васкршње литургије су истовремено почеле у 30.000 цркава РПЦ широм света.

Путин и Медведев заједно на васкршњем богослужењу у Храму Христа Спаситеља

Путин и Медведев заједно на васкршњем богослужењу у Храму Христа Спаситеља

Патријарх Кирил је у васкршњој посланици рекао и ово:

„Када подвиг постаје садржај живота целог народа, када се у тежњи ка вишем сједињују срца милиона спремних да штите своју Отаџбину и да бране високе идеале и вредности – тада се догађају ствари које су истински изненађујуће и чудесне, а понекад и необјашњиве из угла формалне логике.

Такав народ стиче огромну духовну снагу коју нису у стању да надјачају никакве несреће и непријатељи. Христос воскресе”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *