Вијести, Православље

Парадирајте, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца

СПЦ: ПОНОВО СЕ НАСИЛНО НАМЕЋЕ БЕСПРИЗОРНА ГЕЈ-ПАРАДА У БЕОГРАДУ И СРБИЈИ

  • Да ли због суштински апсурдног парадирања, држава треба да у овој немаштини троши милионе за обезбеђење шачице својих суграђана и њихових гостију за „параду” од неколико стотина метара у центру Београда?
  • Зар се заштита својих приватних права сме и може остваривати понижавањем и гажењем моралних осећања огромне већине Човечанства?
  • Ако је геј сексуално опредељење оправдано, и треба га пропагирати, на основу чега то исто не важи за педофилију (масовно раширену у западном свету), за инцест, за скотолоштво и друге начине задовољења изитопереног сексуалног нагона? По чему је њихово право мање право од такозваног права ваше сексуалне (дез)оријентисаности?

         ОВИХ дана се поново насилно намеће беспризорна геј-парада у Београду и Србији.

         Организатори оваквог парадирања и њихови ментори из Европе, не желе да извуку поуку из свега онога што су проузроковале претходне параде: отпор огромне већине грађана, без обзира на њихово верско, политичко, идеолошко опредељење; немир и изазивање агресивности, буђење рушилаштва и деструктивности код неких слојева друштва – нарочито млађих, приморавање власти да ангажује скоро сав полицијски апарат земље ради безбедности ове минорне групе.

         Да ли због суштински апсурдног парадирања, држава треба да у овој немаштини троши милионе за обезбеђење шачице својих суграђана и њихових гостију за „параду” од неколико стотина метара у центру Београда? Министарство унутрашњих послова мора да доведе из свих крајева Србије на хиљаде полицајаца, да им обезбеди боравак у граду Београду, дневнице, оброке, уз реалне могућности њихових повреда па и животне угрожености.

         Имајући у виду све опасности које ова парада може да изазове на обе стране, као и озбиљно угрожавање опште безбедности у граду, слободни смо да се са очинском бригом, у име Цркве – вековног чувара људског достојанства и здравих моралних начела, као и у име њених верујућих, који чине преко 80% укупног становништва Републике Србије, обратимо самим организаторима и парадерима предвиђене геј параде са неколико питања:

         1. Зар се заштита својих приватних права сме и може остваривати понижавањем и гажењем моралних осећања огромне већине Човечанства?

         2. Зар се презрењем Закона Божјег и моралног поретка уграђеног у људску природу, остварује људско достојанство?

         3. Ако је геј сексуално опредељење оправдано, и треба га пропагирати, на основу чега то исто не важи за педофилију (масовно раширену у западном свету), за инцест, за скотолоштво и друге начине задовољења изитопереног сексуалног нагона? По чему је њихово право мање право од такозваног права ваше сексуалне (дез)оријентисаности?

         4. Зар сте толико заслепљени својом похотом и егоизмом да вам не смета стављање у своју функцију конкретно читавог држаног апарата Србије и прављења неоснованих материјалних трошкова; изазивање код своје браће и суграђана толиког немира и бунта, често пута са катастрофалним последицама на обе стране?

         5. Да ли ви својим „парадама” пропагирате само своја права или можда покушавате да наметнете свој стил живљења другима, нарочито неисквареној деци и неискусној омладини, због чега су, са пуним правом – забринути њихови родитељи и васпитачи?

         6. Само ваше настојање да своје параде називате „параде поноса”, не сведочи ли несигурност ваше савести у исправност вашег опредељења и начина живљења?

         Било како било, једно је сигурно: имате право да парадирате, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду тако и за обезбеђење, но не о трошку Србије: бомбардоване, разорене, морално и економски осакаћене, осиромашене, поплављене, на стуб срама приковане… Уз све то, ни ми ни ви, нити било ко од људи, не смемо заборавити: све нам је слободно, али нам није све на корист и добро, нити на стицање истинског људског достојанства.

Патријарх српски Иринеј

Патријарх српски Иринеј

Људска права и живот се не мере само људском правдом, него и оном Божјом, вечном и богочовечном!

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ

Иринеј

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *