Православље

И.Стари Град: Дочек моштију Св. Пантелeјмона 8.августа

023860

У храму Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, општина Источни Стари Град, у четвртак, 8. августа, биће уприличен дочек моштију овог светитеља које ће бити пребачене из Старе православне цркве на Башчаршији и са Кипра, преносе агенције.

Дочек моштију организује се у оквиру обиљежавања 21 године општине Источни Стари Град и 11 година од освећења храма Светог Пантелејмона.

– Једина прилика када ће мошти бити изложене и када их вјерници могу видјети биће тада и самог 9. августа на дан Светог Пантелејмона, када ћемо у храму имати вечерње молитве и богослужење – рекао је свештеник цркве јереј Миљан Рађеновић, који је позвао вјернике да у што већем броју присуствују овом јединственом догађају.

На дан Светог Пантелејмона, крсне славе општине, 9. августа у храму на Вучјој Луци са почетком у 9 часова биће служена света литургија, а предвиђена је и света литија око цркве, након чега ће бити организован пригодан културно-забавни програм.

– За све вјернике који дођу на литургију биће приређена такозвана трпеза љубави – рекао је јереј Рађеновић.

Дочек моштију Светог Пантелејмона, којем ће присуствовати свештенство Епархије дабробосанске, планиран је 8. августа у 19.30 часова.

Претходиће му служење парастоса за погинуле борце у 18 часова у храму на Вучјој Луци, као и свечана сједница Скупштине општине Источни Стари Град у 18.30 часова.

Општина Источни Стари Град основана је 14. фебруара 1992. године вољом српских одборника општине Стари Град, а за првог предсједника општине је изабран Коста Плакаловић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *