Православље

Грчко питање важно и за Србију: Владају ли земљом наше власти или снаге извана?

ПОСТАВИО ГА ЈЕ ГРЧКИ МИТРОПОЛИТ ПАВЛЕ КОЈИ УПОЗОРАВА ДА СЕ НАМЕЋУ АНТИЉУДСКЕ ВРЕДНОСТИ

КОМЕНТАРИШУЋИ своју изјаву „осећам се као имигрант у сопственој отаџбини” у интервјуу за лист „Тахидромос” митрополит Павле је рекао: «Она Грчка коју смо знали и волели, постепено мења свој облик. Мењамо своје традиције. Покушавамо да наметнемо антиљудске вредности. Хтео бих да поставим питање: „Ко влада Грчком?” Не у смислу да народ није изабрао владу, већ питање постављам другачије: да ли владају наше власти или снаге које се налазе ван граница Грчке?…

Намећу нам нови начин живота који држава прихвата и уводи као закон. Нико не може да тврди да се одједном родио огроман број људи с генетским поремећајима. Цела прича о „закону о слободном саживоту”  је наметнута ван граница Грчке како би неко завладао нама. Осећамо како се мења духовна клима – клима у којој расту наша деца.

Владика је истакао, пише Agion Oros, да одбацујући содомију Црква не одбацује саме грешнике: „Много пута сам примао такве људе и на велику срећу, некима од њих сам помогао да се врате на прави пут. То доказује да хомосексуализам није генетска предодређеност, већ стање које се циљно усађује.”

Коментаришући могућност кремације покојника, владика је рекао: „Ми на човека не гледамо као на смеће, већ као на биће које је створено да би постало бог по благодати. Зато је људско тело свето, оно је храм Светог Духа.”

митрополит Павле

О критичарима Цркве који тврде да би могла активније да помаже у кризном периоду – митрополит Павле је рекао: „По речима једног француског академика, „о Цркви говоре они који људима ништа нису дали”. И данас говоре они који сиромашнима нису помогли ниједним евром. Црква је помагала и помаже, не само у време кризе, него увек.”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара