Вијести, Православље

АМФИЛОХИЈЕ: У Украјини се сукобљавају браћа исте вере, истих отаца и истих светиња

У АРГЕНТИНИ ОЦЕНИО ДА ЉУДИМА ДУШЕ ТРУЈУ „ЗЛЕ СИЛЕ ОНИХ КОЈИ ХОЋЕ ВЛАСТ И ДА ЗАГОСПОДАРЕ СВЕТОМ”

         МИТРОПОЛИТ црногороско-приморски Амфилохије рекао је да се у Украјини води братоубилачки рат и да се стално моли да Бог тој земљи подари мир.

         Митрополит Амфилохије је напоменуо да се у Украјини и Црква поделила, а за њом и народ, те да се тамо сукобљавају браћа исте вере, истих отаца и истих светиња.

         „Чим се Црква подели, онда се и народ дели”, рекао је митрополит Амфилохије, који борави у аргентинској провинцији Ђако, где живи велики број исељеника из Црне Горе и Србије.

         Он је истакао да ”зле силе оних који хоће власт и да загосподаре светом трују душе и користе људе, терајући их једне против других да би се сами окористили”, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије

„Нека Бог подари мир Украјини у којој се води братоубилачки рат. Ми из бивше Југославије знамо шта значи тај грађански, братоубилачки рат, који је најстрашнији од свих ратова”, навео је митрополит црногорско-приморски.

Он је рекао да му је највећа захвалност да Украјинци, који живе у Аргентини, очувају веру православну, веру својих отаца.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *