Мишљења

Срећан вам одмор, Владо Републике Србије

Пише: Игор Влаховић Игор

Још који дан, и наши политикуси из државног врха коначно ће завршити своје припреме за одмор у удобним министарским фотељама, у којима ће се одмарати до неке следеће реконструкције, и/или наредних парламентарних избора.

Припреме за одмор умеју да буду заиста напорне.

Надам се, драги народе, да се са сетом сећате како је то било пре скоро три деценије, када сте, уморни од посла, имали форе да за дан два покупујете, све шта треба да понесете на летовање и зимовање. Исто тако, надам се, да многи, који се данас одлуче да оду на одмор, како би за тих пар бедних дана у предсезони или после сезоне видели мало мора или планине, дубоко свесни терета кредита, који су морали да подигну, тј. због чега им, повратак у сурову реалност живота(рења) у Србији, сама реч одмор, делује тако тешко и мучно.

Додуше, наши политикуси ни пре припрема за одмор, тј. у претходној сезони одмора,  „нису ништа радили“, а посебно не напорно, али припреме за одмор свакако захтевају улагање одредјеног труда, па чак и када је реч о припремама за одмор у министарским фотељама.  Знате, како то већ иде – мало више дупеувлачења Западним окупаторима и домаћег партијашког састанчења, но иначе, у циљу борбе за добијање нових и бољих, очување старих фотеља, или у случају ретких појединаца,  који падну с министарског коња, борбе за јахање што бољег магарца.

Но, како год, за разлику од досадашње праксе, наши политикуси били су прилично искрени. Обећали су како ће им се, у наредној сезони, придружити пар њушки из иностранства, па сада, потпуно иманентно свакој колонијализованој Земљи, заиста, свакодневно уживају са  страним саветницима из земаља, чланица злочиначког НАТО пакта, као и неколицином нових домаћих фотељаша сумњивих биографија.

Некима од њих, одмор је почео и пре времена, попут Лазара Крстића, вундеркинда, америчког плаћеника, тако што је пре пар дана храбро и поносно најавио још једно, ко зна које по реду, стезање каиша у Србији, или попут Вучића са спаситељским Маршаловим планом, ма шта, у пракси то (не)значило, или попут највредније Зоране Михајловић, која је већ спровела у дело свој паклени план поскупљења струје за 11%.

Наравно, ни овог пута нису изостале провидно шибицарске играрије са, актуелној Другој, Земаљској (читај Колонијализованој и Приземној) Србији, апсолутно небитним и беспотребним ресорима, али преко потребним фотељаштвом, те ће се тако, у наредној сезони одмора у министарској фотељи покојне српске културе, уместо Братислава Петковића, одмарати, до скора највећи критичар актуелне власти, Иван Тасовац, у министарској фотељи спортске мафије, уместо Алисе Марић, одмарати Вања Удовичић, који се, како неки извори кажу, министровања докопао захваљујући свом ванредном сексуалном умећу, а, у министарској фотељи корумпиране и ретардиране просвете, уместо Жарка Обрадовића, одмарати Томислав Јовановић.

И, најзад, како рекох – били су прилично искрени, дакле не у потпуности искрени, о чему најбоље сведочи то, што су одлучили да им, и после 13 година вршења криминогених делатности на очи народа, друштво прави барон Минхаузен српске економије, привреде и политике, Млађан Динкић, који ће се, у овој сезони, одмарати у фотељи саветника Комисије за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима.

И тако, сери-сери мој голубе бели,…

Из године у годину, из реконструкције у реконструкцију, из Владе у Владу, чича мича, иста је прича – Наши политикуси одмараће се у својим удобним министарским фотељама, као и сви домаћи издајници и лопови, распродавајући и распарчавајући земљу, и на све могуће начине стезајући нам каишеве, ићи ће на сва та силна путовања и обитавати по луксузним хотелским собама, широм света, преуредјиваће своје луксузне виле, куповаће нове моделе аутомобила, материјално збрињавати све своје ближње,… А ви драги народе, и даље се са сетом сећајте својих, заслужених годишњих одмора, из времена када сте имали сво право овог света на пристојан рад, што се свакако односи и на вас, који, како би за  пар бедних дана одмора у предсезони или после сезоне видели мало мора или планине, данас грцате у ропству зеленашких кредита.

Рад је ипак створио човека, паметни и морални, жељни поштеног и пристојног рада,у којима је снага Лазарева, али не Крстића, већ великог српског Кнеза Лазара, проговорите,…Проговорите и делујте, ако не због вас, онда због ваше паметне деце. Па не може баш свако на тако лак начин да се докопа иностранства.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *