Мишљења

Морбидно: Ускоро куповина при пејд картице, само уз личну карту – Слобода има цену?

Игор Влаховић Игор: Ускоро куповина припејд картица, само уз личну карту

Игор Влаховић Игор: Ускоро куповина припејд картица, само уз личну карту

 

Пише: Игор Влаховић Игор

Власт је некој држави мајка, а некој маћеха.
Шта је Србији власт, неки ће рећи у последних 70-ак, неки ће рећи у последњих 20-ак, неки ће рећи у последњих тринаест година? Зла маћеха?
Част појединим изузецима, али, ја не мислим тако.
Сувише је то блага карактеристика за настрану КПЈ идеологију – диктатуру и рушење српског националог идентитета, за још настранији наставак споменуте идеологије, укључујући ту, наравно, и све бескрупулозније поткрадање народа, од стране лажних демократа, предводјених лоповима и издајницима из ДС и ЛДП,…И најзад, задржимо се у садашњости дуго очекиваних промена, за, ако може још настраније, а изгледа да може, овај конгломерат од најиздржљивијих и најжилавијих, на политичкој сцени, са по неким, њима, слепо оданим балавцем.

Заиста, не пада ми напамет ни једна реч, која би на адекватан начин окарактерисла утицај актуелне власти, на животарење у паклу српског друштва.
Можда ми и додје на ум, једног дана. Можда ће, ако не мени, онда неком другом. Мада, као да је то уопште и важно.

И ових годину дана, иста је суштина константног пропадања државе Србије, коју сваког трена, својим уклетим судбинама, исписује њен народ,…већина без права на пристојан рад, многи без права на било какав рад, остављени, тако, на милост и немилост понижавајуће новчане помоћи из државне касе, а неки и на прекопавање по контејнерима…Сви, како време одмиче, болно и све болније говорећи – без сопствене Државе, и самим тим, без права на слободан живот.

Како је дневни лист Курир, тј. гласило конгломерата од актуелне власти, пре неки дан известио, да полиција неком дилеру дроге није успела да удје у траг, због тога што је мењао своје при пејд картице, ускоро ће сви градјани Србије морати да купују при пејд картице, уз личну карту, на увид.

Морбидно!
Чиповане личне карте, чиповане здравствене књижице, па још уз нови број мобилног телефона, власти, сачињене од домаћих издајника, знаће, као да смо стока за тов, и шта једемо, и коју врсту нужде вршимо.

Јесте да живимо у тешкој егзистенцијалној и духовној беди, али, међу нама је доста здраворазумних и храбрих, који поносно износе своје ставове и покрећу бројне хуманитарне, политичке и сличне акције, углавном на интернету, једином слободном и нецензурисаном простору.

Морбидно!! Сасвим логично, да се ова, иновативна мера, протумачи као најава конгломерата од актуелних власти, за прислушкивање и праћење, те у складу са споменутим, ударање адекватних пацки, сваком од нас који се, на било који начин, буде побунио и борио против негативних друштвених појава, условљених њиховом настраном политиком. Наравно, занемаримо Курирове, јефтине шибицарске форе у виду наводног неуспелог подвига полиције против нарко дилера, с’обзиром да је опште познато како су наркоманија, баш као и проституција, одавно легализоване у паклу реалног живота(рења) српског друштва-Колико само инспектора и полицајаца користи услуге проститутки, и учествује у диловању дрогом? Колико је оних мало „моралнијих“ полицајаца, који уз две-три васпитне, пусте на слободу проститутку или наркомана? Ипак, могли су да смисле неку високоумнију лаж!

Морбидно!!! Шта ће то, од црног данас, још црње сутра, да нам донесе? Запитајмо се, док је још, колико толико времена остало, јер шта вреди, ако, као и сва која су нас задесила, и ово зло схватимо када буде прекасно. Запитајмо се, јер, дотерало је цара до дувара. Запитајмо се, јер Слобода је, поред здравља, једина што на овом Свету нема цену!

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *