Мишљења

Напредњачки експертизам против СПС-ове партократије, или, ипак само партократија!?

Игор Влаховић Игор: Напредњачки експертизам против СПС партократије, или, ипак само партократија

Игор Влаховић Игор: Напредњачки експертизам против СПС-ове партократије, или, ипак само партократија

Пише: Игор Влаховић Игор

Ових дана, спушта се завеса нове представе „Реконструкција Владе“, под окриљем црно-хумористичког позоришта Политике Србије, па се њени учесници својски труде да заблистају у свом пуном кловнизму.

Након свргавања барона Минхаузена српске економије, привреде и политике, Младјана Динкића, који је, и после 13 година наставио да игра, сада, ваљда дефинитивно, само у опозиционом лоповском колу, додуше, догодила се нова сензација у виду краљевског постављања младог вундеркинда, експерта, Лазара Крстића, на место министра финансија.
Сви медији, што штампа, што интернет, што телевизија, преплављени су причама о овом младом и интелигентном човеку, па уз његову лепоту, коју свака младост, готово по правилу носи, елегантне и скупе модне креације, као и потенцирање трновитог пута ка успеху, који је морао да предје од затуцаног југа Србије до Обећане земље, стиче се утисак да је реч о некој новој естрадној личности.

Поред тога, како Напредњаци кажу, у овој представи, појавиће се многа нова лица, па чак и бројни стручњаци из иностранства.

Насупрот експертском моделу Напредњака, СПС је посегао за добро опробаним партијашким моделом постављања (својих) кадрова. Па тако, Шкундрић и Ружић, немају благе везе о томе који би ресор водили, али би се министровања, са неописивом радошћу прихватили, док је Дијана Вукомановић, као и до сада, показала далеко виши ниво човечности, изјавивши како је за министарску фотељу потребно имати и одредјене квалификације.

Напослетку, остаје нам само да се питамо, да ли ће Напредњачки експертизам однети победу над СПС-овом партократијом, а затим, и над партократијом, у глобалу, која, ево већ, 70 година, част Влади Војислава Коштунице, крваво и неумитно уништава Србију.
Да ли ће добри и поштени људи, који поред струке поседују и ентузијазам, да унапреде подручје, на коме професионално делују, сести и у фотеље министарстава, јавних и државних предузећа, Народне скупштине, локалних самоуправа,…

Да ли ће?…Или је споменуто само још један од, безброј пута видјених, фазона опстанка црно-хумористичког позоришта Политике Србије, и његових чланова, злих кловнова, партократа, што лагодан живот без рада желе.
Да ли ће, како ће и када ће, остаје нам да видимо.
А ако се, потенцијално, у рдјаво уверимо, адекватно одреагујмо! Кажимо НЕ њиховом злу, кажимо НЕ нашој апатији!
Педесет година тамо, 10 година овамо, 5 година онамо, 10 година у будућност.
Србија је данас пред вратима губитка свих домаћих предузећа, природних богатстава, и територијалног уништења, јавни дуг и стопа незапослености досегли су енормно критичан ниво, а, за (апсолутно) све, што се тиче састава власти, наше партократе морају да питају Западне освајаче, колонијализаторе Србије, због чега, по бројним слободним медијима, све присутнија мисао: У Србији ускоро само две класе-већина сиромашних и шачица богатих, све више постаје синоним за живот у колонијализованој,…распетој Србији.

Да ли ће, како ће и када ће, остаје нам да видимо.
А ако се, потенцијално, у рдјаво уверимо, адекватно одреагујмо! Кажимо НЕ њиховом злу, кажимо НЕ нашој апатији!

Будимо борбени, будимо храбри! Наша земља није позориште, на њој живимо ми,…људи. Боримо се за нас,…за нашу Земљу и читав њен род!! Боримо се, будимо добри људи!!!

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *