Култура

Дани Зорана Радмиловића 22. пут у Зајечару

radmilovic

У Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару 26. октобра почиње главни програм 22. фестивала „Дани Зорана Радмиловића“.

Главни програм ће званично отворити академик Драгослав Михаиловић. Претходно, 25. октобра биће одржано пред-фестивалско вече на којем ће гостовати популарни глумац, писац и редитељ Зијах Соколовић са својом познатом представом „Цабарес Цабареи“.

Прву представу у главном програму извешће ансамбл домаћина – „Скупљач“, по тексту Драгослава Михаиловића у адаптацији и режији Ирфана Менсура, најавио је в.д. директора зајечарског театра Миљан Гогић.

То ће бити премијера „Скупљача“, а поред Менсура играју Ана Бретшнајдер, Милан Цаци Михаиловић и Татјана Бељакова.

До 2. новембра у званичној конкуренцији учествоваће још седам представа из Београда, Ужица, Крушевца и Вировитице (Хрватска).

Народно позориште Ужице извешће комад Ива Брешана „Свечана вечера у погребном предузећу“ у режији Снежане Удицки.

Казалиште Вировитица гостује са драмом Тенесија Вилијамса „Мачка на врућем лименом крову“, коју је режирао Само М. Стрелец.

Крушевачко позориште извешће представу „1915 – Трагедија једног народа“ Бранислава Нушића у режији Милана Нешковића.

Из Београда долазе Звездара театар – „Боинг боинг“ Марка Камелотија у режији Предрага Стојменовића, Атеље 212 – „Свети Георгије убива аждаху“ Душка Ковачевића у обновљеној режији Љубомира Драшкића, Београдско драмско позориште – „Елинг“ Сајмона Бента у режији Марка Манојловића.

Последње вечери гостује Позориште на Теразијама са представом „Чај од јасмина“, по тексту Весне Станковић у драматизацији Жељка Јовановића.

Затим ће доделом награда и завршном беседом фестивал бити свечано затворен.

Гогић је најавио и богат пратећи програм, представљање књига и позоришних часописа, изложбе, пројекције, концерте.

У Позоришту Тимочке крајине завршена је пројектна документација тако да би од новембра могла да почне реконструкција противпожарне заштите, захваљујући градској управи која је нашла разумевања за једино позориште у овом делу Србије и за реализацију пројекта определила 18 милиона динара.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *