Хуманитарне акције

Врање стало уз болесног Марка

s-Marko_620x0

 

Акција „Новости“: Младом економисти оболелом од дистрофије стиже помоћ. Градоначелник Врања личним средствима помаже лечење у Москви, и позива остале да му се придруже POSLE pisanja „Večernjih novosti“ o Marku Zlatanoviću iz Vranja koji je oboleo od mišićne distrofije i koji sanja da normalno živi i stoji na nogama bez pomoći štaka, u petak se akciji u pomoći lečenju ovog mladog ekonomiste priključio i gradonačelnik Vranja Zoran Antić. On je rekao da će grad pružiti priliku Marku da stekne stručnu praksu u gradskoj upravi i novčano lično pomogao akciju našeg lista u prikupljanju novca za Markovo lečenje u Rusiji.

Уплатићу одређена средства на рачун за Марково лечење како бих својим примером позвао и остале руководиоце, привреднике и људе добре воље да што пре прикупимо новац за његово лечење – каже градоначелник Антић.

Он је у петак у разговору са Марком обавештен о детаљима лечења на клиници „Неуро вита“ у Русији, али је и сазнао да је овај младић и поред свог хендикепа дипломирао на економији и стручно се усавршавао како би покушао да својим радом олакша породици издвајање новца за лечење.

За почетак, иако Марко нема просек оцена који је дефинисан у нашем конкурсу за обављање стручне праксе, направићемо преседан, јер овај младић има бројне квалитете и велику вољу да без обзира на своју болест ради и зарађује – нагласио је Антић.
ЧИТАОЦИ ПОМАЖУ
БРОЈНИ читаоци нашег листа уплаћивали су новац за Марково лечење. Нажалост, изостала је помоћ предузећа и установа. Сви који желе да помогну Марково лечење могу то урадити уплатом на рачун који је отворен у Прокредит банци 220-3230000057564-12 са назнаком лечење Марка Златановића.

Тешка болест није сломила двадесетседмогодишњег Марка Златановића из Врања, који је оболео од церебралне парализе, али се неуморно бори за нормалан живот и, како сам каже, по некад је то и теже него сама болест. Марко сада са осмехом прича да су ствари кренуле набоље након писања „Вечерњих новости“.

Раније је лечење на клиници „Неуро вита“ у Русији за мене био само сан. Добио сам уверавања тамошњих лекара да би моје стање могло знатно да се побољша. Вест да бих могао самостално да ходам, улила ми је наду, али и страх да нећу успети да прикупим 30.000 евра, колико је потребно за пут и болнички третман . Али након текста у „Новостима“ на рачун је уплаћено 530.000 динара, а и добићу и посао, тако да се моји снови полако остварују – каже Марко.

Марко је дете које је рођено превремено, и то је највероватније узрок његове болести. Родитељи су приметили да нешто није у реду, каже, када је требало да прохода. Тада му је и дијагностификована церебрална парализа и тада је први пут оперисан. Од тада његов живот се умногоме разликовао од живота његових вршњака, операције, лечења и бање …За клинику у Русији чуо је од пријатеља који је био готово непокретан и код кога је лечење матичним ћелијама дало невероватне резултате.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *