Хуманитарне акције

Самохраној мајци из Тузле потребно 5.000 КМ за операцију у Осијеку

Untitled-434-296x243

Двадесетпетогодишња Маја Пожегић из Тузле иза себе има већ десетак операција меланома на врату. Од 2005. године, када јој је одређена клиничка дијагноза меланом „Malignum cutis thoracis“, ова храбра дјевојка се успјешно носила с опаком болешћу.

У међувремену је родила кћеркицу Лану, о којој се самостално брине упркос чињеници што није запослена. У априлу 2013. године поново се требала подвргнути операционом захвату на УКЦ Тузла, али су љекари овога пута рекли како оперативни захват треба обавити ван граница наше земље.

„Засједао је конзилиј љекара, који су ми предложили да идем на операцију у Осијек или у Сремску Каменицу. Одлучила сам се за Осијек, али ми за одлазак на први третман треба 5.000 КМ. Тај новац заиста немам, јер да имам сигурно не бих молила добре људе за помоћ. Љекари су ми рекли како је ријеч о хитном случају и заиста бих најсретнија била када бих на вријеме отишла у Осијек и сазнала могу ли ми тамошњи љекари помоћи“, каже Маја Пожегић.

Могуће је да трошкови, како каже, буду и већи, али јој је најбитније да на вријеме сакупи 5.000 КМ како њено здравствено стање не би постало критично. У Центру за социјални рад у Тузли рекли су јој како могу рефундирати 20 посто трошкова, али тек након третмана и уз прилагање фискалног рачуна.

„У тешкој сам ситуацији, бринем се о трогодишњој дјевојчици, али вјерујем да ће ми добри људи помоћи“, нада се Маја Пожегић.

Њен текући жирорачун је у НЛБ банци: 1321 00 20 111 45 240

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *