Хуманитарне акције

Помозимо породици Ђурић

6624_10151174996261854_2121211824_n

Трочлана породица Ђурић живи у Лозишту у општини Звечан на Косову и Метохији. Отац Иван и мајка Достана немају чиме да обрадују свог четворогодшњег Младена.Немаштина је малишану отела чак и комад меса са тањира.

Зидове кућерка у коме живе одавно је прогризла влага, у коју се упила чађ од шпорета на дрва, са којим се годинама муче, да огреје собу у којој се и једе и спава.Зато Достана Младену сваки дан облачи скоро све ствари које има,не би ли остао здрав када напољу,а и унутра уједа мраз.

У кући влаге има,али воде нема.Нема ни купатила.Достана је неки дан,док је било снега топила грудве да скува маленом Младену чај и да опере веш.Опет напољу,на хладноћи.У кући нема ни пристојног кревета,ни стола.Нема ни тепиха.Младен је здраво дете, али већину времена плаче. Нервозан је када је гладан.

„Скоро ми је дошло да се обесим, када дете нема шта да ми једе.А ја трпим,слабо једем и опет немам шта да му дам.Да полудимо када нема хране.Ево, Нова година је, а немам парче меса да му дам сину да поједе,“ прича 40- годишња Достана, бесна на себе што не може ништа да промени.

Отац, 38-годишњи Иван је радио код приватника, али ни после седам месеци није примио плату. Па, све што могу да расподеле је управо 2.500 динара дечијег додатка.

„Осим тога не добијамо ништа.Нити Црвеног крста,нити било шта.Муж сада не ради јер је повређен и тако смо осуђени.Нико из општине није дошао да нас пита да ли имамо нешто да поједемо.Када добијемо то мало пара,купимо нешто за јело.Али, шта је то? Колико дана можемо са тим да једемо“,додаје Достана.

Кућу им је прича мајка пре пет година саградио Центар за социјални рад у Звечану.“Јесу је саградили,али је требало да се кућа намести,да се направи купатило.Ишла сам два пута код њих,али су они долазили да вичу на мене јер сам ишла да се жалим.Није њих брига за нас.

„Мука је за храну. Бар када би за Божић нешто имали“ поновила је Достана неколико пута.За разлику од наглежних институција, комшије нису заборавиле Ђуриће. Од њих понекад добије гардеробу, а стигао је пакетић пун слаткиша. Када га је угледао Младен је скакао од среће. Његовој срећи није било краја када је у рукама држао чоколаду.

Сви који желе помоћи овој породици преносимо информације са фејсбук странице „Помоћ за породицу Ђурић“

Фејсбук страница: https://www.facebook.com/pomoczadjurice
Фејсбук група: https://www.facebook.com/groups/191110257694107/

Трочлана породица Ђурић живи у Лозишту, општина Звечан. Породицу чине отац Иван, мајка Достана и четворогодишњи Младен. Иако је отац запослен, већ седам месеци није примио плату, тако да живе од социјалне помоћи. Потребно им је доста тога, али им је најпотребније купатило, пошто Достана зими топи снег, како би опрала веш. Ова група направљена је с циљем да се помогне малом Младену, како не би наследио сиромаштво својих родитеља. Они који желе да помогну, могу их добити на бројеве телефона:

– Иван – 066 17 09 73
– Достана – 066 17 77 50

Адреса је:
село Лозиште
38 216 Бањска

Коментариши чланак

Коментара