Хуманитарне акције

Помозимо Ани да оде на операцију

1653012548521228b456be7479930106_640x320

Крагујевац — Ани Живковић (28) из Јагодине хитно је потребно 50.000 долара како би се излечила од ретке врсте тумора који је захватио део карлице и бутног мишића.

Уколико до почетка септембра не прикупи потребан новац за трансплантацију, Ани, која се однедавно креће једино уз помоћ штака, прети ампутација десне ноге и дела кука.

Анини проблеми почели су пре годину и по. Због бола у куку лечена је од ишијаса, да би у марту ове године сазнала да болује од тумора илијачне кости, највеће кости карлице. Реч је о реткој врсти тумора, од које болује свега 1.200 људи у свету, на коју ни два циклуса хемотерапије нису деловала.

“Након тога стање се погоршало, отежано ми је било кретање још више и целокупно здравствено стање је било лошије него на почетку, тако да сам из тог разлога кренула за Болоњу”, каже Ана.

Иако је знала да је болест излечива, одлазак на клинику у Болоњу Ани је донео само разочарање.

“Пошто имам тумор у једној од карличних кости и у бутном мишићу, у Италији је доктор веровао да би требало, да би се спасио живот, да изврши ампутацију ноге и једног дела карлице, јер је према његовом мишљењу то једини начин за потпуно одстрањивање болести из организма”, каже Ана.

Клиника “Слоун Кетеринг” у Њујорку и две сложене операције једина су нада двадесетосмогодишњој асистенткињи Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу (ФИЛУМ).

Њени студенти и колеге са факултета током распуста имају само једну обавезу – да помогну Ани, којој је за лечење потребно 80.000 долара.

“Студенти су дежурали поред кутија у различитим тржним центрима, на базенима, у плану су неки концерти”, каже студенткиња српског језика Јелена Весковић.

Маја Анђелковић, продеканка за финансије ФИЛУМ-а, апелује да се помогне Ани да победи болест.

“Као установа смо се обратили другим факултетима, универзитету у Крагујевцу, Нишу и Београду, такође свим фондацијама до којих смо успели да дођемо, јавним личностима, успешним фирмама и овом приликом желим да апелујем не само на све њих којима смо упутили званичан допис, него и на све грађане Србије да приступе акцији и да спасемо Анин живот”, поручује Маја.

Ана би требало да буде оперисана почетком септембра, а до сада је прикупљено 30.000 долара. Помоћ за Ану Живковић можете уплатити на динарски или девизни рачун у Банци Интеза:

Динарски рачун    Банца Интеса    Жиро рачун: 160-5300101293477-62    Сврха уплате: Хуманитарна помоћ за лечење    На име: Ана ЖивковићДевизни рачун    СWИФТ Банца Интеса: dbdbrsbg    ИБАН/Аццоунт нумбер: rs35160533020081474474

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *