Хуманитарне акције

Из цијелог свијета помоћ за осмогодишњег дјечака и самохраног оца

145804

БИЈЕЉИНА – Из свих крајева свијета стиже помоћ осмогодишњем Гојку Ђурићу из Бијељине који се у тешким животним условима сам брине о обољелом оцу Петру /53/.

Потресна медијска репортажа о дјечаку којег је мајка напустила прије четири године, а он се са осмијехом на лицу брине о домаћинству и оцу који чека тешку операцију ноге у Београду, покренула је хуманитарну акцију којој се одазивају људи из свих крајева свијета.

Петар каже да свакодневно има више од 400 телефонских позива људи који нуде помоћ.

Новац, техничку робу, играчке и слаткише и данас доносе бројне српске породице из дијаспоре које кажу да су их сузе њихове дјеце натјерале на ванредно путовање из Њемачке, Аустрије, Швајцарске…

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је Ђуриће и најавио градску стипендију за школовање вриједног Гојка који је ученик трећег разреда основне школе, као и изградњу куће на имању у Горњој Љељенчи заједничком акцијом градске власти и привредника у регији.

Гојко весело дочекује непознате другаре из свијета и бројне људе добре воље који без престанка стижу у њихов скромни дом.

Радује се даровима, обећава да ће остати одличан ђак, али његова највећа жеља је да отац оздрави.

Петар 16. октобра има заказану операцију ноге у Београду и нада се да ће, када оздрави, опет моћи да се брине о сину и свом дому.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *