Хуманитарне акције

Борба за живот: Сакупимо 50.000 евра за Љубицу

ljubica-adamic-1365778027-295771

Љубица Адамић, анђео од само две године, прикачена на механичко срце из минута у минут се бори за живот јер њеном оцу Шимију Адамићу треба још 53.000 евра да би јој лекари у Бечу пресадили ново срце. Умотана само у пелену, беба је прикачена на металну машину која јој пумпа крв уместо срца.

Око ње су плишане играчке које јој је донео најмлађи брат Драган којег она зове Беко и воли га највише на свету. Када је последњи пут дошао да види сестрицу, малецка се будила и плакала из све снаге.

“Врати се Беко, немој да идеш, не дај ме, Беко, вриштала је Љубица, осећајући да јој се нешто страшно дешава”, кроз сузе причају њени родитељи.

Малој принцези, мама и тата, кад год оду у посету, очешљају косицу и ставе јој шналице.
“Одувек је имала дужу косицу и обожавала је да се чешља и да увек буде лепа. Па тако и сад, хоћемо да јој учинимо макар нешто, да изгледа ко принцеза. Мало, мало па се пробуди и све некако јечи, стење, тешко јој је да дише добије и температуру, па се мучи. Само те паре да се скупе и да ми је оперишу. Срце ми прескочи сваки пут кад је видим. Не знам докле више овако могу да издржим”, прича за Курир очајни отац Шими.

Откако Курир пише о малој Љубици, људи уплаћују новац, али огромних 53.000 евра ову бебу и даље дели од живота и смрти.
“Да су ми деца здрава, ништа ми више у животу не би требало. Ето, само некако да то заједно изгурамо и да могу да одахнем душом. Само онај коме је дете, што се каже, на самрти, може потпуно да ме разуме. То ме мори откако ујутро отворим очи, па све док не заспим. Колко пута и сањам њу! Некад како лежећи овако болесна, а некад како је оздравила и трчи са другом децом”, прича несрећни отац.

Број СМС за помоћ малој Љубици биће објављен у понедељак.

Огромне шансе да преживи!

Према речима лекара, и поред овако тешког захвата пресађивања срца, Љубици су шансе да се извуче огромне.

– Кажу нам да је срећа што она има све друге органе здраве, па ће бити јака и издржаће транспатацију. По њој се види и да је велики борац, баш жели да живи – кажу родитељи.

Рачуни за уплату

Војвођанска банка; Шими Адамић; Динарски рачун без провизије 355-0003200247624-66

Девизни рачун за уплате из иностранства ВБУБРС22, ИБАН РС35355000320016646282

Коментариши чланак

Коментара