Фото и Видео

Министарство одбране РФ: Нећемо мењати стратегију у Сирији по „саветима Пентагона“

РУСКА АВИЈАЦИЈА ЗА СЕДАМ ДАНА ТУКЛА БЕЗМАЛО 1900 ОБЈЕКАТА ТРИ ТЕРОРИСТИЧКЕ ГРУПАЦИЈЕ

        РУСКА авијација уништила је у сиријској провинцији Алепо двојицу војних главешина терористичких групација – Абу Магера, познатог и под именом Фарид Ал-Мисри, и Абу Анаса аш-Шамија.

        Обојица су командовала великим јединицама терористичке групације Џејш аш-Шам.

        Како је саопштио портпарол Министарства одбране РФ, Игор Конашенков, обојица су погинулима под бомбама руских авиона код градића Калаз-Тахтани. Са Абу Магером је изгинуо и добар део његовог одреда.

        Конашенков је, иначе, саопштио да руски војни врх нема намеру да мења стратегију операције у Сирији и да се повија према „саветима Пентагона“:

        „У последње време из Пентагона се чују савети да променимо стратегију, да бисмо помогли САД да издејствују „политичку транзицију власти у Сирији“. Специјално за те „саветнике“ наглашавам: наш циљ у Сирији је уништење тероризма, директне и индиректне претње безбедности и Русије и света“.

Министарство одбране РФ: Нећемо мењати стратегију у Сирији по „саветима Пентагона“

Министарство одбране РФ: Нећемо мењати стратегију у Сирији по „саветима Пентагона“

За протеклих седам дана, руски виони су имли више од 500 борбених летова, а гађали су безмало 1900 објеката терориста Алепо, Латакија, Хама, Дејр-ез-Зор, Дераја, Хомс, Хасеке и Рака.

Руско министарство је објавило и видео-снимке удара Су-24 по позицијама Исламске државе, Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра) и Џејш аш-Шам.

Први видео: удари по позицијама ИД у провинцији Алепо.
Други видео: удар по командном месту Ал Каиде у провинцији Идлиб.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара