Фото и Видео

Београдски синдикат: Вучић је као вегета, у све се меша

Песма Београдског синдиката „Систем те лаже – не веруј шта ти каже“ објављена је пред саме изборе како би подстакла људе да размисле својом главом и исто тако одлуче за кога ће гласати, рекли су у Новом дану чланови Синдиката, Огњен Јанковић и Феђа Димовић. Реакцију премијера описују као кризни ПР.

„Ми смо песму направили много пре најављених избора. Хтели смо то и радније да избацимо, што би било спретније. Али не би био исти ефекат да смо је пустили после избора“, објашњавају чланови Синдиката и додају да су спот снимили за један дан усред радне недеље.

Како кажу, циљ им није био да позову грађане на бојкот избора, већ да их натерају да мисле својом главом и одлуке донесу на основу свог мишљења, а не на основу онога што се пласира у таблоидима и поручује са говорница.

„Несмумњиво је да су људи навикли да се бавимо дневном политиком, али наша идеја је била да ова песма нема везе са дневном политиком. То су наше теме, ко је систем који стоји иза свега, ко управља нама“, рекли су у новом дану Огњен и Феђа.

Београдски синдикат: Вучић је као вегета, у све се меша

Београдски синдикат: Вучић је као вегета, у све се меша

Поруку премијера после објављивања песме да за младе људе мора више да се учини они оцењују као кризни маркетинг.

„Неко му је рекао да стане на лопту и да не треба да нас напада, што би он иначе лично схватио и урадио. Наш премијер је к’о вегета, у све се меша. Да ли би Милошевић реаговао на неку хипхоп песму“, упитали су Синдикалци.

Они напомињу да цело друштво живи у страху да каже оно што мисли, а да је балканским просторима својствено то да је аутоцензура јача од цензуре. Песма је доживела успех не само у Србји, већ и у региону, а чланови Београдског синдиката кажу да им је драго што су људи с Балкана причу о систему препознали као заједнички проблем.

Београдски синдикат одржаће 1. маја концерт на Сребрном језеру на фестивалу Уранак. Напомињу да се људи не плаше лошег времена, јер ће концерт бити на затвореном.

„Лоше време неће помрстити рачуне“, поручује Београдски синдикат.

Извор: (Н1)

Коментариши чланак

Коментара