Економске теме

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: ЕВРОПИ ПРИЈЕТИ КАТАСТРОФА!

БРИСЕЛ, 18. МАРТА /СРНА/ – Престанак руске испоруке гаса земљама ЕУ представљао би катастрофу попут мигрантске кризе, упозорава „Фајненшел тајмс“.

Брисел не жели, чак ни као теорију, да размотри најгори могући сценарио, али ако Европа заиста остане без руског гаса, односно ако ситуација са антируским санкцијама оде предалеко, посљедице могу бити катастрофалне, пише британско издање овог листа.

Најважнији услов да се овај кошмар не претвори у реалност јесте спремност ЕУ да призна да Русији „припада одређено геополитичко и економско мјесто у Европи“, истиче „Фајненшел тајмс“.

Европске владе, уплашене и изгубљене због избјегличке кризе, стрепе да их могу погодити нове катастрофе, а једна од њих може управо бити престанак испоруке руског плина у средњу и источну Европу.

Најозбиљније посљедице пријете Украјини, која ће страдати не само због одсуства гаса, већ и због енергетске зависности од Донбаса.

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Европи пријети катастрофа!

ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Европи пријети катастрофа!

У Украјини ће настати економски колапс, а већина грађана ће бјежати на Запад – у Пољску, Њемачку, те по читавој ЕУ, као што то сада чине избјеглице из Сирије, упозорава „Фајненшел тајмс“.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара