Некатегоризовано

ЛЕОНТЈЕВ: У Украјини пада амерички монопол на насиље

А РУСИЈА СЕ БИЛА ПРИКЉУЧИЛА НЕОКОЛОНИЈАЛНОЈ ЕКОНОМИЈИ КОЈА ЈЕ ВЕЋ УНИШТИЛА ЧИТАВЕ СЕКТОРЕ ЊЕНЕ ПРИВРЕДЕ

Михаил Леонтјев
  • Американци су самозадовољна копилад, то су болесници оболели због дугогодишњег некажњавања за нелегално бомбардовање ненаоружаних противника, са безбедног растојања. То је једина морална основа америчке политике.
  • Историјска кривица Русије је у томе што се са њом тако не може поступати. Никад!
Пише: Михаил ЛЕОНТЈЕВ, коментатор Првог канала руске државне телевизије

 

        Ипак, здраво!

Нацисти су у Одеси живе спалили више од 40 људи. Због чега је у Одеси било више жртава него за све време казнене операције војске Украјине у Славјанску? Због тога што је ненаоружане људе много лакше и пријатније спалити него наоружане. Чак и лако наоружане, јер тешко наоружане уопште није препоручљиво спаљивати и нацисти то добро знају.

У време док су украјински нацисти директно подстицани режимом у Кијеву палили живу гомилу људи, а државни агент америчке CIA у својству начелника Обавештајне Службе безбедности Украјине Наливајченко руководио казненом операцијом у Донбасу, у Вашингтону су Барак Обама и Ангела Меркел још једном размотрили какве још санкције треба применити против Русије због одсуства веће подршке казненој операцији за гушење устанка на југо-истоку.

Обама: „Уколико руско руководство не промени курс, оно ће се суочити са појачаним плаћањима, заједно са економском, политичком и дипломатском изолацијом. Уколико Русија настави да следи свој садашњи курс, ми имамо низ инструмената укључујући санкције које ће бити усмерене на сектор руске економије”.

Најтеже могуће санкције, најтежа могућа плата коју ми трпимо, то је плата због послушне лојалности у економској и политичкој сарадњи са Западом. Са тим дражесним створењима. Плата за прикључивање том неоколонијалном моделу економије који је већ уништио читаве секторе руске привреде.

Баш су нашли чиме да нас плаше.

Ми смо мислили да је то цинични, но ипак прагматични партнер са којим се можемо договарати полазећи од адекватности, макар својих сопствених интереса. Погрешили смо. То су самозадовољна копилад, то су болесници оболели због дугогодишњег некажњавања за нелегално бомбардовање ненаоружаних противника, са безбедног растојања. То је једина морална основа америчке политике.

Историјска кривица Русије је у томе што се са њом тако не може поступати.

Никада!

„У Украјини се мора поштовати монопол државе на примену насиља”. Ово је изјавила Маја Коцијанчич, портпарол секретара ЕУ дипломатије Кетрин Ештон.

Откуда сад то!? А јадни Јанукович који је такође из Украјине? А Милошевић? А Гадафи? А Асад? То јест, требали су нам одмах објаснити да монопол за насиље имају само америчке марионете.

Ево и ми смо стигли. У Украјини се, као и у целом свету, мора поштовати монопол америчке државе на насиље.

Михаил Леонтјев

Преостало је да се та цењена мисао стигне до становништва Украјине.

Међутим, неће моћи.

Фонд стратешке културе

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *